keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Viikkotreenit, saksalaista ja jaakotusta


Pitkästä aikaa myös treeniratapäivitys. Käytiin eilen treenaamassa Matin opastuksella rataa jossa oli juuri sopivasti ohjattavaa, tiukkoja käännöksiä ja hyviä ansoja. Harmillisesti ohjaajalla itsellään ei pysynyt pakka kasassa ja unohdin radan useampaankin otteeseen. Kyllä keljutti. Mutta nakki oli pätevä ja sillä oli huippukivaa.

Rata alla:



Alun lähtö putkeen asti oli silkkaa rallia, putkelta kepeille ohjasi asettumalla oikea kylki kohti putken ulostuloa keppien oikealle puolelle. Kutsuin koiraa putkelta, otin oikealla kädellä hallintaan ja vippasin vasemmalla kepeille. Sijoittuminen oli just oikea, Ira tajusi heti kepit ja sujahti oikeaan väliin. Ohjasin kepit oikealta, keppien päähän valssi ja seiskahypylle. Heitin seiskalta kasille kääntämällä selän samalla ja vaihdoin ohjauskäden vasemmaksi (tämä taisi olla muuten jaakotus). Hypyt irtosi hyvin, putkesta putkeen olisin saanut paremman ohjauksen jos olisin juossut ihan 12-putken viereen kutsumaan, nyt tuli pikkuinen lenkki ja hiekka vähän pöllähti putkien välissä. Hypyn jälkeen käsi alas ja kohti A:ta. A:n jälkeen hukkasin radan ihan täysin ja piti palkata koira ja vähän kasailla ajatuksia… A:lta olin suunnitellut vaihtavani ohjauksen valssilla oikeaan käteen, linjaan 15-hypylle käännöksen hypyn jälkeen vekkaamalla ja muurille mennään takaa-käskyllä. Käytännössä kuitenkin paremmaksi ratkaisuksi tuli pitää ohjaus A:lta vasemmassa kädessä, leikata takaa hypylle (joka viestittää koiralle tehokkaasti heti terävän käännöksen hypyn jälkeen), oikealla kädellä ohjaus muurin takaa ja taas selän kääntö ja ohjauskäden vaihto vasemmaksi. Rengas meni ongelmitta, hypylle 19 tarjosin vähän vastakkaista ohjauskättä ja tässä-käskyä vahvistamaan ettei hyppyä mennä takaa. Hypylle taas selänkääntökäännös ja nyt ohjaus samassa kädessä ja käsky puomille.


Iloiset treenit (ohjaajan hatarapäisyydestä huolimatta) ja sopivassa suhteessa rallitusta ja päänvaivaa. Koirassa näkyy jo vähän turnausväsymys, taitaa keskiviikko mennä nyt ihan palautellessa että jaksaa taas loppuviikosta viipottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti